Æggemuffins

Ægge muffins er vildt nemme og hurtige at lave og kan fyldes med alt gode du lige har til overs i køleskabet. De fungerer rigtig godt som supplement til rugbrødet i madpakken, og er en ekstra lille guffer, som ovenikøbet er smækfyldt med gode proteiner. Hvis du vælger at putte små baconstykker i, så kom endelig ikke for mange i. Bacon er meget salt, og det tager smagen fra det andet, og er jo heller ikke så godt for os.

Til ca. 5 store eller 10 små

3 æg

2 spsk. grahamsmel

1 tsk. salt (undlades hvis der kommes bacon i)

1/4 tsk. bagepulver

Pisk det hele rigtig godt sammen, og put ca. 100 gram fyld i. Jeg har bl.a. hakket  en hel peberfrugt i små tern, puttet lidt skinke, og lagt en halv cherry tomat i til sidst.I det hele taget er det en fortræffelig ret til at få brugt sine rester på. For hvad gør man med den skefuld broccoli eller de små stumper kylling man har til overs efter aftensmaden. Læg dem i en bøtte, og smid hele balladen i denne æggeret dagen efter. Hvis man oveni købet har nogle sjove muffinsforme – eller bare dem med mønstre på, så er det helt fantastisk at åbne madkassen i skolen 🙂

De bages i ovnen ved 180 grader i 8-14 minutter alt efter størrelse, men kun lige til de føles faste. Får de længere tid, bliver de hurtigt tørre, og svære at få ud af formene igen. Så hold godt øje med dem, det går ret stærkt til sidst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s