Rugboller

Jeg må blankt indrømme, at jeg har snupset denne fantastiske opskrift fra Mette Blomsterberg. Jeg så én af hendes udsendelser, hvor hun lavede disse rugboller. De så bare så lækre ud, så de skulle selvfølgelig afprøves. Her er opskriften: (Glæd dig 🙂 )

Rugboller

Opskrift:

5 dl. ymer

25 g.  gær

10 g.  flage salt

50 g.  solsikkekerner

200 g.  rugmel

1200 g  hvedemel

Til pensling og drys

1  dl. vand

1  kniv spids flagesalt

50  g.  hakkede solsikkekerner

Dag 1:

Hæld ymer, gær, salt, solsikkekerner, rugmel  og ½  af hvedemel op i røreskålen til røremaskinen . Ælt dejen godt ved middel hastighed i 5 minutter. Tilsæt mere hvedemel til dejen så småt samler sig. Ælt dejen videre ved middel hastighed i 15 minutter. Kom smagsneutral olie i bunden og på siderne af en stor plastic beholder eller en stor skål og læg plastic eller film over beholderen eller skålen. Stil dejen i køleskabet til den efterfølgende dag.

Dag 2:
Læg den hvilede dej forsigtigt ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller og form dem efterfølgende til aflange små brød. Sæt dem på bageplade belagt med bagepapir, med kun 1 cm. afstand. Lad dem nu hæve tildækket i ca. 1 time. Pisk vand og salt sammen og pensl bollerne jævnt og forsigtigt, og drys med de hakkede solsikkekerner.

Bag dem i en 200 grader varm ovn, til de er godt gyldne og bagt i bunden, ca. 15 minutter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s