Skinkehorn med chiafrø og gurkemeje

Denne dej er super lækker at arbejde med, og kombinationen af de forskellige meltyper og krydderier, synes jeg giver en rigtig god smag sammen med skinke og ost. Du kan være meget mere kreativ med fyldet, og give den gas med både pesto, kylling, og forskelligt grønt. Det er helt op til dig, og til hvad du ved dine børn kan lide. De er et sikkert hit i madpakken, og de er også super gode at have i fryseren, til en nem aftensmad, eftermiddagssnack, til børnefødselsdagen, picnic i skoven, eller til at have med på skituren. Lav gerne en dobbelt portion, put evt. forskelligt fyld i, og smid det i fryseren. Så er der nem madpakke i morgen 😉

25 g. gær

2 dl. Mælk

1 æg

2 spsk. olivenolie

1 tsk. Salt

1 tsk. Gurkemeje

1 tsk. Chiafrø

100 g. rugmel

200 g. hvid hvede

200 g. hvedemel

Ca. 2 bøtter skinkestrimler

1 pose ostestrimler

 

Lun mælken til den er lunken og opløs gæren heri. Tilsæt de våde ingredienser. Bland mel og krydderier sammen, og hæld det i dejen. Ælt dejen godt, gerne i 10 min, så den bliver rigtig smidig.

Lad dejen hæve i 2 timer

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Tag den ene ”klump” og rul den ud i en cirkel. Del cirklen i 8 trekanter med en kniv. Drys skinkestrimler og ost på den brede ende af trekanten, og rul mod midten (den spidse del af trekanten). Sæt ”hornet” på en bageplade med bagepapir på, og fortsæt på samme måde med resten. Lad hornene hvile i ½ time, mens ovnen bliver varm. Pensl dem med æg.

Bages på 225 grader i ca. 12 min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s