Muffinsboller og brødmænd

Disse boller er super lækre at have med i madpakken, og gør sig godt i både den voksnes og i børnenes madpakker. Du kan putte de krydderier i, som I bedst kan lide i familien, og supplere madpakken med en masse grønt. De er super nemme at lave, og indeholder en masse gode ting, som er rigtig godt for kroppen.

muffinsboller
Opskrift:

25 g. gær

2½ dl. Mælk

1 dl. revet blomkål

1 æg

1 spsk. Honning

150 g. rugmel

50 g. mandelmel

300 g. hvedemel (lav evt. ½ med hvid hvede, for at få ekstra fuldkorn)

25 g. blødt smør (eller ½ dl olie)

Cherrytomater

2 tsk. Salt

Oregano til at drysse med til sidst

Lun mælken til den er håndvarm, og opløs gæren.  Riv blomkålen på et rivejern. Tilsæt æg, honning og smør. Bland meltyperne sammen med blomkål og salt, og ælt det hele godt sammen. Lad dejen hvile i 2 timer. Form 12 boller og sæt dem i muffins forme. Skær tynde tomatskiver. Pensl bollerne med olivenolie, læg tomatskiver ovenpå, og drys med oregano, eller de krydderier dit barn kan lide.

Resten af dejen skal bruges til disse små brødmænd.

Brødmænd

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og brug de udstikker du har. Jeg har lavet små brødmænd, men du kan bruge lige de udstikker du har lyst til. Det vigtigste er at brøddejen er rullet tyndt ud, og så kan børnene være med til at lave alle mulige sjove figurer. Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem med lidt mælk/vand, og bag dem i ca. 10 min. på 200 grader.

Jeg har valgt at pynte mændene med lidt ”sukker-tusch” fra Dr. Oetker. Øjnene er rosiner, men du kan lade fantasien løbe, og bruge hvad du vil som pynt – hvis de skal pyntes – det er jo helt op til dig. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s