Gulerodsknuder

Her er årets første madpakke opskrift, og jeg håber at du vil synes lige så godt om dem som jeg. Jeg synes det er skønt at komme i gang med grøntsagerne og en masse fuldkorn igen, efter en ret lækker, smovsende, og til tider rimelig usund julemad. Det har været super skønt, men nu er det godt for kroppen at komme tilbage til normal hverdags kost igen.

Gulerods knuder.png

Jeg har forsøgt at få tømt lidt ud i mine mel rester. Derfor er der lidt forskelligt mel i bollerne. Brug det mel du har, for så længe mængden af mel stemmer overens med opskriften, kan du bare boltre dig løs.

Gulerods knuder

6 dl. Vand

25 g. gær

1 æg

½ dl. Olivenolie

1 spsk. lys sirup

2 tsk. Salt

100 g. mandelmel

150 g. grahamsmel

Ca. 300 g. hvedemel

100 g. havregryn (en havregrøds rest kan også bruges)

50 g. fintrevne gulerødder. (skal først i, når dejen har hævet)

Start med at putte mandlerne i en minihakker, og mal dem til mel. Opløs gæren i vandet, og tilføj de våde ingredienser. Bland de forskellige mel typer, og hæld dem i. Ælt dejen i ca. 15 min. og lad den derefter hvile i 4 timer. Hvis du ønsker kortere hævetid, så skal vandet være lunkent når du opløser gæren i det. Så kan du nøjes med ca. 1½ time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt 50 g. revet gulerødder i dejen. Tril en lang, tyk pølse, og skær det antal boller du ønsker. Tag en bolle, stræk den lidt ud og slå en knude på den. Læg den på bagepladen med bagepapir. Lad dem efterhæve i ½ time.

Bages i ovnen på 225 grader i 12-15 min.

Rigtig god fornøjelse. Godt nytår, og pas rigtig godt på hinanden.

Nytårsknus fra mig

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s